vrijdag 2 juni 2017

Alchoholvrije drankjes (voor tijdens de zwangerschap) - lijstjes deel 5

Geen alcohol tijdens de zwangerschap. Uiteraard, maar wat zijn de alternatieven? Het water en de goedkope mierzoete fruitsap of alcoholvrije cava - godbetert - op recepties komen je de oren uit, na een tijd. 

Na een beetje zoeken vond ik alternatieven. Als je ze dan ook nog eens serveert in een mooi cavaglas...
 • Appletizer: enkel appelsap en bruiswater. Kan je dus ook gemakkelijk zelf maken.
 • Water aanlengen met 1/5 cranberrysap
 • Citroenlimonade zelf maken: Het sap van zoveel citroenen (minimaal toch 3) als je hebt liggen langzaam laten koken met ongeveer evenveel suiker totdat de suiker is opgelost. Je kan wat minder suiker nemen als je van minder zoet houdt. Dit is de siroop.
  Voor 1 kan: Stamp je een paar takjes munt in een kan, voeg het sap van een citroen toe +
  de siroop van ongeveer 3 citroenen. Leng aan met bruiswater. Heerlijk verfrissend.
 • Rabarberlimonade zelf maken: identiek recept als hierboven maar maak een siroop van rabarberstukjes en ongeveer evenveel suiker. Doe dit daarna door een zeef en vang de siroop op. Leng aan op dezelfde manier.
 • Sappen op flesje: enkele merken: bionade (vrij zoet), bionina, proviant (mijn persoonlijke favoriet), san pellegrino limonades 
 • Fever tree Sicilian lemonade, ginger beer en ginger ale (bevatten geen kinine) en zijn lekker om mee te klinken met het aperitief.
 • De nieuwjaarscoctail dit jaar (maar is ook lekker in de zomer denk ik):
Sap van 1 à 2 citroenen, sap van 2 grote appelsienen. Je zou ongeveer 450 ml moeten hebben. Leng dit aan met 250 ml cranberrysap. en 300 ml canada dry. Doe in een kan met veel ijsblokjes en enkele takjes munt die je hebt fijngestampt. Heerlijk! en met bubbels. 

Vrienden van mij vonden dit ook erg lekker in de versie met alcohol. Voeg dan minder Canada Dry toe en een shot wodka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten