woensdag 7 juni 2017

wortelcurry

Ik ging een wortelsoepje maken maar het werd te pikant. Met chilipepers weet je nooit. Als curry wel overheerlijk. Het lijkt moeilijker en meer werk dan het is. Zeker eens proberen!


Nodig (ongeveer 3p):
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 verse chilipeper (tsja euhm naar smaak)
stuk gember van ongeveer 6 cm
500 gr wortels

500 ml bouillon
blik fairtrade kokosmelk (400 ml)
1 tuinkruidenbouillonketeltje, 0.5 kippenbouillonblokje
2 kaffirblaadjes (limoenblaadjes - hebben ze gedroogd in de Delhaize)

400 gr kip
3 lente-uitjes
1 grote kop diepvrieserwtjes
enkele blaadjes koriander
een limoen
rijst voor 3p

Snij de uien, knoflook, chilipeper, gember en wortels in stukjes. Stoof eerst de uien, knoflook, chilipeper en gember langzaam aan in olijfolie totdat de uien glazig zijn. Voeg de wortels toe en roer nog ongeveer 5 min. Voeg dan de bouillon en de limoenblaadjes toe en laat 20 min. sudderen. Voeg het blik kokosmelk toe en laat nog 10 min. sudderen. Vis de limoenblaadjes er uit en mix het geheel.

Laat nu best een nacht in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Bak de kip aan in een pan zodat deze een bruin korstje krijgt (optioneel, een alternatief is om de kip gewoon te koken in de curry). Voeg de kip toe aan de curry en breng opnieuw aan de kook. Laat nog zo'n 10 min. sudderen en voeg ondertussen ook de erwten toe. Kook intussen de rijst en snij de lente-uitjes fijn. Voeg de witte delen van de lente-ui toe aan de curry.

Schep wat rijst in een kom. Voeg currysaus toe en garneer met het groene gedeelte van het lente-uitje, enkele blaadjes koriander en zeker wat sap van een limoen.

Overheerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten